;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Enokol - Tajna pravih majstora

29. 03. 2023.

Enokol - Tajna pravih majstora

Postavljanje keramike u prostorije poput kupatila i kuhinje je oduvek bilo popularno, no u zadnjih nekoliko godina, primetan je trend popločavanja ostalih prostorija poput dnevnih i spavaćih soba, hodnika, balkona, terasa i dvorišta. Sa sigurnošću možemo reći da će ovaj trend da se nastavi, jer je postavljanje keramike postalo jedan od najpopularnijih načina dekorisanja i uređenja enterijera.

 

Zavisno od toga gde planirate da postavite keramiku, moraćete da primenite posebne načine i stilove ugradnje, kao i da koristite različite formate pločica. Ovo se pre svega odnosi na ispravnu pripremu površine, hidroizolaciju i rešenja za zaptivanje spojeva za svaku oblast i tip pločica kako bi se obezbedio dobar kvalitet i izdržljivost.

 

Zahvaljujući našem višedecenijskom iskustvu u proizvodnji keramike, u Enmonu smo odlučili da stvorimo jedan zaokružen i kompletan sistem. Na taj način možemo da ponudimo svojim kupcima - bukvalno sve što im je potrebno od A do Š. Pored zidnih i podnih pločica, svakome su potrebni i kompletni materijali za ugradnju i postavljanje, poput lepkova za pločice, materijala za pripremu, masa za hidroizolaciju, fuge za pločice kao i svih ostalih pratećih dodataka i materijala za ugradnju.

Sve navedeno je dovelo do nastajanja ENOKOLA - brenda naše kompanije, čiji je glavni cilj da obezbedi visoko kvalitetne materijale za ugradnju keramike.

Šta je ENOKOL?

 

Pažljivim istraživanjem i analizom tržišta, primetili smo da postoji potreba za kvalitetnim lepkovima za keramiku, koji ispunjavaju najviše evropske standarde, a pri tom su znatno pristupačniji za naše podneblje. Kao što svi znamo, ugradnja keramike je skup projekat, ali ne mora baš da bude toliko skup. Jedna stvar je vodila ka drugoj, sa krajnjim ciljem pružanja kompletnog sistema ugradnje keramike, pod Enokol brendom su se prvobitno pojavili lepkovi za keramiku, a nakon toga i mase za hidroizolaciju, mase za fugovanje i prateći materijali za pripremu.

 

Ukratko, Enokol je brend kompanije Enmon, koji je nastao kao odgovor na potrebe tržišta za kvalitetnim, a u isto vreme povoljnim materijalima za ugradnju. Trenutno obuhvata širok asortiman proizvoda poput Star Flex i Ultra Flex lite lepkova za keramiku velikih formata, Enokol - lepkova za granitnu keramiku, fleksibilnog cementnog lepka za keramiku, ENOFUG pro - vodoodbojne fug mase, ENO prajmera i komponenti za hidroizolaciju.

 

Po čemu se Enokol lepkovi razlikuju od ostalih?

 

Za razliku od mnogih cementnih lepkova na tržištu koji se prave od rečnog peska, Enokol lepkovi se prave isključivo od kvarcnog peska koji mu daje posebne karakteristike:

  • brzo steže i čvrsto drži - što je naročito pogodno za spoljašnju upotrebu
  • elastičan je i fleksibilan - nema klizanja i ima produženo vreme obrade
  • sadrži vlakna - smanjena deformabilnost i dug vek trajanja
  • otporan na niske temperature - idealan za postavku keramike na terasama, balkonima, oko bazena itd…

 

Enokol u svom asortimanu ima nekoliko vrsta lepkova, za različite vrste primene i ugradnje keramike. Od klasičnih, do lepkova za granitnu keramiku, prirodni kamen, do onih za površine pod velikim uticajem vlage i vode, poput bazena. Svi oni su klasifikovani oznakom C2TE S1 prema standardima Evropske Unije (EN 12004) i ispunjavaju najviše standarde vezane za proizvodnju lepka u regionu i šire.

 

ENOFUG Pro - snaga i kvalitet u jednom

 

ENOFUG pro je cementna fug masa, sa “lotus efektom”, namenjena za fugovanje svih vrsta keramike. Pogodna je za spoljašnju i unutrašnju upotrebu, za širine fuga od 0-8 mm. Zahvaljujući posebnom procesu proizvodnje za koji se takođe koristi kvarcni pesak, našla je posebnu primenu u prostorima gde je potrebno sprečiti prodor vlage.

Koristi se za podnu i zidnu upotrebu, a karakteriše je minimalno upijanje vode i odlična otpornost na abraziju. Nakon fugovanja, daje glatke površine koje su lake za održavanje.
ENOFUG PRO je klasifikovana oznakom CG2 WA prema standardima Evropske Unije (EN).

  • vodoodbojna - savršena za prostore u kojima je potrebno sprečiti prodor vlage
  • lako se nanosi i nije rastegljiva kao žvaka zahvaljujući vlaknima
  • snažna i otporna
  • dostupna u paleti od 16 boja

 

Pored svih navedenih karakteristika, proizvode ENOKOL brenda odlikuje povoljnija cena jer je i sama proizvodnja smeštena u našoj zemlji. Ukoliko ste tražili recept za savršenu ugradnju keramike - koji pri tom neće izazvati ozbiljan udarac na vaš novčanik, posetite naš webshop i pogledajte kompletnu ponudu materijala za ugradnju keramike. Dobrodošli ste u neki od naših salona širom Srbije, ako želite detaljnije da se informišete o Enokol proizvodima. Možete pozvati besplatnu liniju za informacije 0800 33 33 35 ili pošaljite e-mail na office@enmongroup.com

 

Dugotrajnost. Tradicija. Kvalitet. ENOKOL